Ruleta online

Ruleta este un joc clasic de cazino care se joacă de secole. Roata de ruletă a fost inventată în 1655 de către fizicianul, inventatorul și matematicianul francez Blaise Pascal. Inițial, Pascal nu a vrut să inventeze un joc de cazinou, ci o mașină cu mișcare perpetuă. Pascal încerca să sfideze șansele, având în vedere că legile fizicii spun că nu este posibil ca o mașină să aibă mișcare perpetuă fără a trage energie dintr-o sursă externă. Experimentul a eșuat, dar procesul a dat naștere ruletei. Jocul de ruletă s-a inventat un secol mai târziu, în Franța, apoi a devenit tot mai popular și a cucerit treptat toate continentele. Jocul implică o roată cu sloturi numerotate și o minge mică care este aruncată pe roata care se învârte. Jucători pariază pe care fantă va ateriza bila. Ruleta are reputația de a fi un joc al norocului, dar există strategii care pot fi folosite pentru a îți crește șansele de câștig. Citește articolul acesta și vei afla cum se joacă ruleta online, care sunt tipurile de ruletă pe care le poți juca, dar și diferitele tipuri de pariuri care se pot plasa. 

Cum se joacă la ruletă. Reguli

Obiectivul jocului de ruletă este de a prezice corect numărul sau grupul de numere pe care va ateriza bila atunci când roata ruletei este învârtită. Ruleta clasică are 37 de buzunare numerotate de la 0 la 36. 

Ca să joci ruletă live, trebuie să îţi alegi un cazinou online care oferă acest tip de joc. Odată ce l-ai ales, îţi faci un cont, efectuezi o depunere şi eşti gata de joacă. Iată pe scurt cum se joacă la ruletă.

Câștigul pentru fiecare pariu variază în funcție de cotele pariului. Masa are două părţi principale unde se plasează pariurile, secţiunea de interior şi cea de exterior, iar fiecare prezintă diverse tipuri de pariuri. Pe acestea le vom detalia mai târziu. 

Tipuri de ruletă

De-a lungul timpului au apărut multe tipuri de ruletă, însă două dintre ele sunt folosite cel mai mult în cazinourile din întreaga lume. Ruleta europeană sau clasică şi Ruleta americană. Imediat îţi vom spune care e diferenţa dintre ele, dar şi care este cea mai avantajoasă pentru jucători.

Ambele rulete conțin 18 numere roșii și 18 numere negre, numerotate de la 1 la 36. Marea diferență este însă că ruleta europeană (clasică) are un singur număr 0, care este denumit număr verde, în timp ce roata americană are două astfel de căsuțe verzi. Una este numerotată 0 simplu și cealaltă este 00. Practic, ruleta americană are un buzunar în plus, adică 38. Ține însă bine minte că ruleta americană oferă un avantaj mai mare casei. Acest lucru se întâmplă pentru că slotul suplimentar cu zero dublu crește șansele de câștig ale casei. Așa că sfatul nostru este să joci mai mult ruleta europeană, pentru că șansele tale de câștig sunt mai mari.

Totodată, la unele cazinouri mai există și Ruleta franceză. Pe aceasta o poți diferenția mai ușor datorită culorii suprafeței, care este roșie. La acest tipd e ruletă există două reguli pe care nu le găsești la Ruleta clasică sau la cea americană. Prima este regula “La Partage”, care presupune ca un parior să beneficieze de o sumă de bani care să fie echivalentă cu jumătate din pariul pe care l-a plasat. A doua regulă este cea numită “En Prison”, cu care jucătorii pot amâna un pariu deja plasat și pe care îl pot utiliza la următoarea rundă. Ca să poți beneficia de această regulă, trebuie ca bila să pice pe cifra 0 la runda la care ai făcut pariul inițial.

Pariuri interioare

După cum ți-am spus mai sus, vom vorbi acum despre tipurile de pariuri la ruletă. Acestea se numesc pariuri interioare și pariuri exterioare.

Pariurile interioare sunt cele plasate pe numere individuale sau grupuri de numere:

Pariurile interioare au șanse mai mici să iasă, dar oferă și cote mai mari și mai bune, iar astea înseamnă că pot oferi câștiguri destul de bune.

Pariuri exterioare

Pariurile exterioare se se pun numai pe numere, aici poți să alegi și culoarea pe care va ateriza bila. Sunt șanse mai mari ca aceste pariuri să îți iasă, dar să știi că oferă câștiguri mai micuțe. Oricum, nouă ne place să le alegem atunci când ne jucăm la casino ruletă. Hai să vedem care sunt pariurile exterioare pe care le poți plasa:

Trebuie să mai știi că, în cazul tuturor pariurilor exterioare, dacă bila se oprește pe 0 sau 00, atunci acestea vor fi declarate pierzătoare.

Mize minime pentru ruletă la cazinourile online

Este important să precizăm faptul că mizele minime pentru jocul de ruletă la cazinourile online diferă. Asta pentru că fiecare cazinou îți setează propriile mize, de aceea este bine să te informezi înainte de a alege pe ce platformă să joci. În plus, mizele pot să difere și în funcție de tipul de ruletă sau dacă este sau nu o masă specială. De obicei, am observat că, la majoritatea cazinourilor, mizele încep de la 0.5 – 1 ron pentru Auto Roulette și de la 5 lei pentru mesele live de ruletă.

Bonusuri pentru ruletă la cazinourile online

Având în vedere că jocul de ruletă crește în popularitate pe zi ce trece, cazinourile online profită de moment și încearcă să atragă și mai mulți clienți, dar și să-i activeze pe cei existenți deja. Așa că oferă bonusuri care de care mai generoase, fie ca oferte de bun venit, fie sub formă de procent dintr-o depunere a jucătorului. Aceste bonusuri vin însă cu diferite condiții, cerințe de pariere, așa că este bine să citești mereu condițiile asociate unui bonus, ca să te poți bucura la maximum de el. Hai să vedem ce bonusuri oferă câteva dintre cazinourile online de la noi pentru ruletă sau alte jocuri.

Dacă te tentează vreuna dintre aceste oferte, nu uita să citești condițiile bonusurilor. Aceste oferte sunt temporare, așa că ar putea să nu mai fie valabile dacă nu te grăbești.

FAQ

❓ Este corectă ruleta online?

Ruleta online funcționează cu ajutorul unui algoritm generator de numere aleatoare (RNG) care asigură că rezultatul fiecărei runde este complet aleatoriu și imparțial. Atâta timp cât cazinoul online este licențiat, jucătorii pot fi siguri că jocul este corect.

❓ Care sunt avantajele jocului de ruletă online față de jocul în persoană la un cazinou?

Să joci ruletă online este mai confortabil și mai simplu, pentru că o poți face de oriunde te-ai afla. În plus, în online găsești mai multe tipuri de ruletă și poți profita de bonusurile primite.

❓ Există strategii sau sfaturi pentru a crește șansele de câștig la ruleta online?

Deși nu există o modalitate sigură de a câștiga la ruletă, există câteva strategii folosite de jucători. De exemplu, mulți folosesc un sistem de pariere numit strategia Martingale, care presupune dublarea pariului după fiecare pierdere până la câștig. Alte strategii populare includ sistemul D’Alembert și sistemul Fibonacci.